Οι διασώστες ανέσυραν την Πέμπτη ζωντανό μέσα από τα ερείπια ενός κτιρίου στο Κατμαντού έναν 15χρονο, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό που έπληξε το Νεπάλ, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 5.500 ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το αγόρι εντόπισε ομάδα διασωστών από το Νεπάλ σε συνεργασία με διασώστες από την αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση USAID, που δήλωσαν ότι ήταν θαμμένος στα ερείπια ενός ξενώνα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής ΜΚΟ Άντριου Ολβέρα δήλωσε ότι το αγόρι δεν ήταν θαμμένο πολύ βαθιά, αλλά ότι κατέρρευσαν και οι επτά όροφοι του κτιρίου με αποτέλεσμα ο 15χρονος να είχε «εγκλωβιστεί ανάμεσά τους».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Καμάλ Σιχ Μπαμ, ο έφηβος ονομάζεται Πέμπα Λάμα.

Σύμφωνα με τα νεπαλέζικα μέσα ενημέρωσης, το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο τελευταίος απολογισμός του σεισμού του Σαββάτου κάνει λόγο για 5.500 νεκρούς -5.489 εξ αυτών στο Νεπάλ και 61 στις γειτονικές Ινδία και Μπανγκλαντές, ενώ σύμφωνα με κινέζους αξιωματούχους, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Θιβέτ.

Με περίπου 11.500 τραυματίες στο Νεπάλ και τα σωστικά συνεργεία να επιχειρούν ακόμη να φθάσουν σε απομονωμένες περιοχές είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί, ίσως όμως να υπάρξουν κι άλλες περιπτώσεις σαν τη σημερινή διάσωση του 15χρονου στο Κατμαντού.