Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας των Ηνωμένων Πολιτειών, η American Airlines, αναγκάστηκε να καθηλώσει προσωρινά στο έδαφος δεκάδες αεροσκάφη της, λόγω της αστοχίας σε μία εφαρμογή για το iPad, το οποίο έχει εισβάλει και στα σύγχρονα πιλοτήρια.

Η εν λόγω εφαρμογή περιέχει χάρτες και χρησιμοποιείται από τους κυβερνήτες και τους συγκυβερνήτες των αεροσκαφών για τα σχέδια πτήσης. Αυτή τη φορά, όμως, «κράσαρε».

Η American Airlines δεν χρησιμοποιεί χαρτί στα κόκπιτ από το 2013, προκειμένου να μειώσει τη «γραφειοκρατία» κατά την πτήση. Επίσης εξοικονομεί 1,2 εκατ. δολάρια το χρόνο σε καύσιμα.

«Αντιμετωπίσαμε τεχνικά ζητήματα με μια εφαρμογή εγκατεστημένη σε ορισμένα iPad των πιλότων» δήλωσε εκπρόσωπος της American Airlines.

«Το πρόβλημα σχετιζόταν με την εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όχι με το iPad, και προκάλεσε καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη το πρωί.

»Οι πιλότοι μας είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα κατεβάζοντας και πάλι την εφαρμογή πριν από την απογείωση και, για εφεδρεία, μπορούν να βασίζονται σε χάρτινους χάρτες που προμηθεύονται στο αεροδρόμιο.

»Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την ταλαιπωρία» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μέχρι την ενημέρωση της εφαρμογής, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι πιλότοι θα έχουν επίσης τους χάρτες σε μορφή pdf στα iPad τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από