Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος βασιλιάς του ελληνικού βόλεϊ. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη μπροστά σε 9.000 φίλους της στην Πυλαία έβαλε για πρώτη φορά στην ιστορία τον Δικέφαλο του Βορρά στη λίστα με τους πρωταθλητές στην Α1 βόλεϊ, νικώντας στον τρίτο τελικό τον Ολυμπιακό 3-0 (25-16, 25-19, 25-23). Παράλληλα, αυτό είναι το πρώτο νταμπλ στην ιστορία όλων των τμημάτων του ΠΑΟΚ, καθώς έχει κατακτήσει και το Κύπελλο, νικώντας πάλι τον Ολυμπιακό στον τελικό που έγινε στη Σύρο.

«Είμαι περήφανος που βρέθηκα να δουλεύω με αυτό το σύνολο αθλητών. Αυτό που έγινε φέτος ήταν καταπληκτικό για τον σύλλογο» είπε ο Καλμαζίδης, προσθέτοντας: «Οι τελικοί κρίθηκαν στην ικανότητα, στη θέληση και στην προετοιμασία. Η ψυχολογία βοηθάει όταν έχεις πίστη και εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνεις». Οι παίκτες του ΠΑΟΚ τόνισαν το πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου στην Πυλαία σε όλη τη διάρκεια των πλέι οφ. «Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει βάθος, δύναμη και έγραψε ιστορία. Αυτό που βλέπετε, ο κόσμος, είναι επίσης μεγάλη επιτυχία» υποστήριξε ο λίμπερο Δημήτρης Γκαράς.

Η σαμπάνια έρρεε άφθονη στα αποδυτήρια, σε ένα τρελό πάρτι που χωρίς αμφιβολία δύσκολα θα το ξεχάσουν οι παίκτες, αλλά και οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Ο Γκόμεζ δήλωσε ξετρελαμένος: «Είμαι κουρασμένος, αλλά χαρούμενος για όσα πετύχαμε. Αυτό που έγινε στο γήπεδο δεν περιγράφεται. Ολη η ομάδα δούλεψε σκληρά για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες». Ο διαγώνιος από τη Βενεζουέλα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών. Στον χθεσινό αγώνα είχε 17 πόντους με 13/25 επιθέσεις και τέσσερα μπλοκ.

Ο Βασίλης Κουρνέτας πρόσθεσε άλλον ένα τίτλο στην πλούσια συλλογή του. Ο 39χρονος πασαδόρος ήταν από τους βασικούς συντελεστές της φετινής σπουδαίας χρονιάς για τον ΠΑΟΚ: «Κάθε πρωτάθλημα έχει τις δικές του δυσκολίες. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κατακτήσει κάποιον τίτλο έως τώρα. Σιγά σιγά όμως αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή» εξήγησε.

n Η Λαμία νίκησε εκτός έδρας τη ΜΕΝΤ 3-2 (25-21, 15-25, 25-16, 24-26, 15-9) και εξασφάλισε την παραμονή της στην Α1. Αντίθετα, η ΜΕΝΤ υποβιβάστηκε.

Στην Α1 γυναικών: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στην Κυψέλη τον Ολυμπιακό (20.00, NS3), στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ της Α1. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-1 και σε περίπτωση νίκης θα αναδειχθεί πρωταθλητής.