Υπέρ της ρήξης με τους δανειστές, εφόσον εκείνοι επιμείνουν να σύρουν τη χώρα στην υποταγή εκβιάζοντας με όπλο την άρνηση της χρηματοδότησης, τάσσεται με άρθρο του στο περιοδικό «Crash» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η άποψη που διατυπώνει ο κ. Λαφαζάνης είναι ενδεικτική των προβλημάτων που θα συναντήσει η κυβερνητική πλειοψηφία σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, της οποίας όμως το περιεχόμενο δεν θα γίνεται αποδεκτό από την αριστερή πτέρυγα της Κουμουνδούρου.

Ο υπουργός αμφισβητεί ακόμη και την πρωθυπουργική φράση περί έντιμου συμβιβασμού λέγοντας ότι ο όρος αυτός είναι αδόκιμος, ρευστός και χωράει τα πάντα και τίποτα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί συμφωνία που θα είναι ασύμβατη με τις ριζοσπαστικές του δεσμεύσεις. Αν Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ πιστεύουν ότι είτε θα σύρουν τη χώρα και την κυβέρνησή μας στην υποταγή είτε θα μας σπρώξουν στην κατάρρευση κάνουν διπλό λάθος. Δεν θα συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αν οι εταίροι και το ΔΝΤ πιστεύουν ότι θα μάς εκβιάσουν με όπλο την άρνηση χρηματοδότησης και ότι θα τρομοκρατούν εσαεί τον ελληνικό λαό με τον «μπαμπούλα» της πτώχευσης και του εθνικού νομίσματος πλανώνται πλάνην οικτράν» αναφέρει στο άρθρο του και προτείνει εναλλακτικούς δρόμους για την επιβίωση της χώρας. «Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει το μαρτύριο της σταγόνας που μας υποβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ και το οποίο πνίγει την οικονομία και οδηγεί στην ασφυξία τα νοικοκυριά» είναι η άποψη Λαφαζάνη, που θεωρεί ότι οι ζημιές από την απομόνωση της χώρας θα είναι μεγαλύτερες για την Ευρώπη.