Στη δημιουργία διυπουργικής ομάδας έργου για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από το «σχέδιο Γιούνκερ», προχωράει η κυβέρνηση.

Η ομάδα έργου θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και θα επιδιώξει η τόνωση της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων, να πάρει πρωτεύουσα θέση μεταξύ των κριτηρίων επιλεξιμότητας του έργου.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, συνεδρίασε την Πέμπτη με κύριο θέμα την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investment/EFSI), γνωστό ως «σχέδιο Γιούνκερ».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η δημιουργία της διυπουργικής ομάδας έργου στο πλαίσιο του ΚΥΣΟΙΠ για το συντονισμό της δράσης της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας, και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καθώς και του Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει, σε διάλογο με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η τόνωση της απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων να πάρει πρωτεύουσα θέση μεταξύ των κριτηρίων επιλεξιμότητας των έργων, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σημειώνεται επίσης ότι «η κυβέρνηση ενθαρρύνει την υποβολή προτάσεων από τον ιδιωτικό τομέα και από φορείς του Δημοσίου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, στην ενίσχυση των εξαγωγών και στην υποκατάσταση των εισαγωγών, στην αύξηση της απασχόλησης, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην τόνωση της κοινωνικής οικονομίας και στην πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από