Ο Ολυμπιακός πήρε και τυπικά το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, όμως οπαδοί των Ερυθρολεύκων αποδοκίμασαν για την ισοπαλία 1-1 στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Γ. Καραϊσκάκης.

Το 3-0 της πρώτης συνάντησης στη Ριζούπολη δημιούργησε κλίμα ευφορίας στους παίκτες του Ολυμπιακού και δεν έδωσαν την απαιτούμενη σοβαρότητα απέναντι στην ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη στη μοναδική οργανωμένη αντεπίθεση που πραγματοποίησε σημείωσε γκολ! Ο Άρσιτς έβγαλε πάσα στον αμαρκάριστο Ανγκούλο ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα :0-1(43΄).

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή μπάλας, όμως ήταν φλύαροι στο τερέν. Ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε τους βασικούς με εξαίρεση τους Αυλωνίτη, Μπουχαλάκη. Ο τελευταίος ήταν πρωταγωνιστής στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την ισοφάριση (1-1) στο 84΄με δημιουργό τον Φορτούνη (σέντρα) και σκόρερ τον Μπενίτες (κοντινό σουτ). Στο 80΄ ο Ντοσεβί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως κακώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ καθώς καλυπτόταν από τον μέσο του Απόλλωνα Χατζή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στ. Τριτσώνης (Αθήνας). Κίτρινη κάρτα: Μπενίτες, Ηρακλής, Χατζής, Σουάνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ( Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μαζουάκου, Μπουχαλάκης (61΄ Φουστέρ), Εντινγκά (72΄ Φορτούνης), Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Μπενίτες, Χάρα (62΄ Μιλιβόγεβιτς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Κοτσώνης, Κύργιας, Λίτσης, Ηρακλής, Χατζής, Φαρινόλα (69΄ Σουάνης), Άρσιτς (89΄ Γκόλιας), Μπαμ μπαμ (81΄ Πινέιρο), Ανγκούλο.