«Η νέα ΕΡΤ δεν θα λειτουργεί ως φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την επαναλειτουργία του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Mε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ κλείνει η μαύρη παρένθεση που άνοιξε τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 2013» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και συμπληρώνει:

«Η νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση δεν θα είναι πια το φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης, άλλος ένας μηχανισμός προπαγάνδας, αλλά ένας πραγματικά δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα βασίζεται στην τήρηση των συνταγματικών αρχών, στον πλουραλισμό των απόψεων, θα πληροφορεί, θα ψυχαγωγεί και θα παράγει πολιτισμό για τους κατοίκους της χώρας μας καθώς και για τον απόδημο ελληνισμό, θα υπηρετεί τη δημοκρατία.

»Με την πράξη αυτή, τελειώνει, επιτέλους, τόσο το εξαιρετικά προβληματικό και σκανδαλώδες καθεστώς της ΝΕΡΙΤ, όσο και η επικοινωνιακή μονοκρατορία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στον χώρο των ΜΜΕ συνολικά.

»Οι ηρωικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της ΕΡΤ, που στιγμή δεν σταμάτησαν, όλο αυτό τον καιρό, να αγωνίζονται για την πολυφωνία, επιτέλους δικαιώνονται. Και όλα αυτά, με εξοικονόμηση πόρων, κατάργηση προνομίων, περικοπή της σπατάλης και των κρυφών αμοιβών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από