«Δεν νοείται κράτος Δικαίου χωρίς τον σπουδαιότερο κυρωτικό μηχανισμό της Αρχής της νομιμότητας, που είναι η Δικαιοσύνη. Και δεν νοείται Δικαιοσύνη, χωρίς την, κατά το Σύνταγμα, ανεξαρτησία της» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, την Πέμπτη, εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, οι απόψεις του για τη Δικαιοσύνη είναι διαχρονικώς γνωστές, υπό την προγενέστερη ιδιότητά του, προσθέτοντας ότι παραμένουν οι ίδιες και σήμερα, καθότι ενισχυμένες κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ό,τι του αναλογεί, ώστε στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η Δικαιοσύνη να ασκεί τα καθήκοντά της εντελώς ανεξάρτητη. «Το τονίζω, εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων μου, διότι ξέρω σε ποιους απευθύνομαι» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι έκανε δεκτό το αίτημά τους για συνάντηση, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του και ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στα καθήκοντά του.

«Η επάξια επιλογή σας στο αξίωμα του ανώτατου άρχοντος κάνει όλο τον ελληνικό λαό να προσβλέπει ότι με την προσωπικότητά σας θα συμβάλλετε τα μέγιστα, ώστε η χώρα μας, η οποία περνάει αυτή την κρίσιμη περίοδο, να εξέλθει από την κρίση και τα μνημόνια και ο ελληνικός λαός να μπορέσει να ανακτήσει τη θέση και την ποιοτική ζωή που αρμόζει μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο» επεσήμανε.

Παράλληλα, η κ. Θάνου τόνισε ότι καθόλη τη μακρά πολιτική πορεία του αλλά και υπό την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, ο κ. Παυλόπουλος είχε πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και για τα προβλήματα των δικαστικών λειτουργών. «Εμείς, οι δικαστές, σας θεωρούμε πάντοτε φίλο και έτσι θα εξακολουθήσουμε να σας θεωρούμε και πιστεύουμε ότι και εσείς θα εξακολουθήσετε να επιδεικνύετε το ίδιο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης, η οποία εξάλλου- όπως και εσείς είπατε- αποτελεί και εχέγγυα για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από