Θετικό χαρακτήρισε ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις και στέλνει στις Βρυξέλλες αξιόπιστους ανθρώπους.

Μιλώντας στο γαλλικό BFM-TV ο Μοσκοβισί δήλωσε πως οι αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα είναι ένα καλό σημάδι, αποσαφηνίζοντας πως οι συζητήσεις εξακολουθούν να μην προχωρούν αρκετά γρήγορα.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις και στέλνει στις Βρυξέλλες τους δικούς του ανθρώπους, αξιόπιστους ανθρώπους και ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να μιλήσουμε. Είναι ένα καλό σημάδι», τόνισε.

Ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε, επίσης ότιοι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της για την επίτευξη συμφωνίας τελούν «υπό καλύτερες προϋποθέσεις« έπειτα από τη συγκρότηση νέας διαπραγματευτικής ομάδας από την Αθήνα, ωστόσο επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

«Η συζήτηση είναι σοβαρή, τεταμένη και έχει προχωρήσει, αν και όχι αρκετά γρήγορα και με ανεπαρκή τρόπο» είπε.

«Ένα συνεπές, συνολικό και συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να τεθεί τώρα στο τραπέζι» πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι η «ΕΕ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», ενώ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».