Τουλάχιστον 52 άνθρωποι αγνοούνται την Τρίτη σε ένα χωριό της επαρχίας Μπανταχσάν, στο βόρειο Αφγανιστάν, έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε εκεί, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο επαρχιακοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Γκιουλ Μοχάμαντ Μπεϊντάρ «μια κατολίσθηση προκλήθηκε στο χωριό Τζάριο Μπάλα στην περιοχή Κουάχαν. Πενήντα δύο άνθρωποι αγνοούνται – 25 γυναίκες, 22 παιδιά και 5 άνδρες».

Οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες μεταξύ των αγνοουμένων είναι λίγες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Την πληροφορία για τους αγνοούμενους επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής αστυνομίας Λαλ Μοχάμαντ Αχμαντζάι, σύμφωνα με τον οποίο «εκατό σπίτια καταστράφηκαν από την κατολίσθηση αυτή».

«Είναι μια απομονωμένη περιοχή με δύσκολη πρόσβαση οδικώς αυτήν την εποχή του χρόνου», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ζητήσαμε βοήθεια από την Καμπούλ. Στέλνουν δύο ελικόπτερα», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι οι δρόμοι που οδηγούν στην τοποθεσία αυτή που βρίσκεται κοντά στην μεθόριο με το Τατζικιστάν είναι κλειστοί έξι μήνες το χρόνο.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τον Μάιο του 2014 από κατολισθήσεις που είχαν σημειωθεί και τότε στην επαρχία Μπανταχσάν.

Οι ορεινές περιοχές του Αφγανιστάν πλήττονται συχνά από φυσικές καταστροφές την άνοιξη που είναι η περίοδος που λιώνουν τα χιόνια και πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες προκαλούν πλημμύρες ή κατολισθήσεις.