Εκπληξη προκάλεσε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού η είσοδος εννέα νέων προσώπων στην ενδεκάδα στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο για τους συνεργάτες του Βίτορ Περέιρα ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς ο Πορτογάλος επιθυμεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση παικτών.

Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων έχει βγάλει ουσιαστικά τα συμπεράσματά του για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στη μαύρη λίστα. Θέλει όμως στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν να είναι 100% σίγουρος για να μην αδικήσει κάποιον από τους μετεξεταστέους. Κόντρα στον Πανιώνιο, ο Περέιρα τσεκάρισε τους Μέγερι, Σαντάνα, Γιαννούλη, Κασάμι, Ντουρμάζ. Ο ούγγρος γκολκίπερ ετοιμάζει τις αποσκευές του για να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχει βγει στην επιφάνεια ότι ο γεωργιανός γκολκίπερ Λόρια (αγωνιζόταν στον ΟΦΗ) έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και θα αποτελέσει εναλλακτική λύση για τη θέση του Ρομπέρτο.

Ο βραζιλιάνος στόπερ Σαντάνα έδειξε και στη Νέα Σμύρνη ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός που αποκτήθηκε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δανεικός από τη Σάλκε δεν έπεισε με την απόδοσή του και θα επιστρέψει στον γερμανικό σύλλογο. Ο αριστερός μπακ Γιαννούλης δεν έχει παρουσιάσει αγωνιστική πρόοδο και το πιθανότερο είναι να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οσον αφορά τους Κασάμι, Ντουρμάζ, ο Περέιρα δεν καίγεται για την παραμονή τους. Ωστόσο η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν πρόκειται να τους αφήσει ελεύθερους και μόνο αν κατατεθεί συμφέρουσα πρόταση θα πωληθούν.

Αντίθετα, φαίνεται ότι θα παραμείνουν στο ρόστερ οι δανεικοί Μιλιβόγεβιτς και Εντινγκά, οι οποίοι ανήκουν στις Αντερλεχτ, Μονακό, αντίστοιχα.

Το κλειδί. Ο Περέιρα θεωρεί τον Μιλιβόγεβιτς παίκτη-κλειδί στην ενδεκάδα. Ο σέρβος αμυντικός χαφ αναλαμβάνει ρόλο κυματοθραύστη στη μεσαία γραμμή, ενώ μπορεί να καλύψει με επιτυχία τη θέση του στόπερ. Μάλιστα ο τεχνικός των πρωταθλητών έχει χρησιμοποιήσει τον Μιλιβόγεβιτς αρκετές φορές στο κέντρο της άμυνας, όπως έκανε στη Νέα Σμύρνη, λόγω του τραυματισμού του Μποτία. Ο ισπανός στόπερ όπως και ο Μπενίτες έχουν υποστεί ελαφρά μυϊκή κάκωση στους οπίσθιους μηριαίους και ο Γιαννούλης έχει υποστεί κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού ποδιού.

Σε δημοσίευμα του περιοδικού «World Soccer», έξι Ερυθρόλευκοι περιλαμβάνονται στη λίστα των 500 πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών του πλανήτη: Ντομίνγκες, Μανιάτης, Μαζουάκου, Αφελάι, Μποτία, Κολοβός (ανήκει στον Ολυμπιακό και αγωνίζεται δανεικός στον Πανιώνιο).