Η υπόθεση παραμονής του Γκόρντον Σίλντενφελντ δεν είχε αίσιο τέλος για τον Παναθηναϊκό. Η αρνητική απάντηση του κροάτη στόπερ στην πρόταση που του κατέθεσαν οι Πράσινοι για νέο τριετές συμβόλαιο αναγκάζει το Τριφύλλι να διαφοροποιήσει τις προτεραιότητές του ενόψει των μεταγραφών του ερχόμενου καλοκαιριού, αφού πλέον απαιτείται, εκτός των άλλων, η απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Ο 30χρονος στόπερ εντέλει αποφάσισε –αφού προηγήθηκε μίνι σίριαλ τριών μηνών –να επιστρέψει στην πατρίδα του αποδεχόμενος το δέλεαρ της μόνιμης πρωταθλήτριας Κροατίας Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αλλωστε από την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει στα «ΝΕΑ» πως «πρόκειται για μια απόφαση ζωής».

Η οικογένειά του και οι δύο κόρες του ζουν μόνιμα στο Ζάγκρεμπ, ενώ και οικονομικά η πρόταση της Ντινάμο ήταν πιο συμφέρουσα από αυτή του Παναθηναϊκού. Οι Κροάτες του πρόσφεραν, μαζί με τα μπόνους, ένα συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές άνω των 600.000 ευρώ, ενώ στον Παναθηναϊκό θα έφτανε μέχρι τις 475.000 ευρώ. Μολονότι ο «Σίφο» έχει δεθεί με το Τριφύλλι κατά την τελευταία διετία, απολαμβάνει τον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει στην ομάδα, ενώ γενικότερα είναι συναισθηματικά δεμένος με τη χώρα μας, προτίμησε την επιστροφή στα πάτρια εδάφη έπειτα από μια επταετία σε Κωνσταντινούπολη, Ντούισμπουργκ, Γκρατς, Φρανκφούρτη, Μόσχα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα.

Οπως πάντως δεσμεύτηκε χθες στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, λίγο μετά τα μαντάτα της αποχώρησής του, θα τιμήσει το συμβόλαιό του μέχρι την τελευταία ημέρα προκειμένου η ομάδα να επιτύχει στον τελευταίο στόχο που της απέμεινε κατακτώντας την πρώτη θέση στα πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα ένας. Η αποχώρηση του Σίλντενφελντ ανοίγει ακόμη περισσότερο τις δουλειές των Πρασίνων, οι οποίοι, πέραν των έξι μεταγραφών που υπολόγιζαν (συν τον Νίκο Καλτσά που έχει υπογράψει ήδη), προσθέτουν στον σχεδιασμό τους μια δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική περίπτωση: έναν κεντρικό αμυντικό που θα πρέπει να διαθέτει ένα πλήρες πακέτο καθώς θα αποτελέσει τον ηγέτη της επόμενης ημέρας σε μια ομάδα που, όπως διατείνονται στην ΠΑΕ, θα χτιστεί με υλικά πρωταθλητισμού. Αν μη τι άλλο, πάντως, η τελική προσφορά του Παναθηναϊκού προς τον Σίλντενφελντ καταδεικνύει πως για τη συγκεκριμένη θέση προϋπολογίζονται να διατεθούν μέχρι και 500.000 ευρώ, ποσό ικανό να φέρει στην Αθήνα έναν αμυντικό τύπου Hummer.