Σε χαράδρα έχει περιοριστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Aγιος Νικόλαος, στο Ποτάμι Καρλοβάσου Σάμου, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το χωριό Λέκκα, και επειδή στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι πυροσβέστες θα βρίσκονται όλη τη νύχτα, Τρίτης προς Τετάρτη, σε επιφυλακή για να μην αναζωπυρωθούν οι μικροεστίες που σιγοκαίουν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Επιτόπου έσπευσε άμεσα το σύνολο των τοπικών επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντικά κλιμάκια της ευρύτερης περιοχής.Στο νησί μετέβη πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ έφτασαν ενισχύσεις από τη Μυτιλήνη.

Από το μεσημέρι το μέτωπο της πυρκαγιάς έκαιγε σε χαράδρα, γεγονός που καθιστούσε εξαιρετικά δυσχερή την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μιλώντας στα tanea.gr, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Αντιπύραρχος Σπαθούλας Χρήστος είπε ότι η ένταση των νοτιάδων είναι τέτοια που εμπόδισε τα τέσσερα αεροσκάφη Καναντέρ να επιχειρήσουν περισσότερες από δύο ρίψεις νερού. Εκανε λόγο για μικρές διάσπαρτες εστίες σε ακτίνα 100 στρεμμάτων εντός της χαράδρας.

Οπως εξήγησε, το απόγευμα η πυρκαγιά προσέγγισε σχεδόν στην παραλία στο Ποτάμι Καρλοβάσου, αλλά δεν απείλησε σπίτια.