Σχέδιο νόμου για την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία, προκειμένου να νομιμοποιηθούν με την καταβολή ενός μικρού φόρου, πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον ελβετό υφυπουργό για Διεθνή Οικονομικά Θέματα Ζακ ντε Βατερβίλ.

Ο κ. Βαρουφάκης προσέθεσε ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσει η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η οποία στη συνέχεια θα δώσει τη δυνατότητα στην ελβετική κυβέρνηση να εκδώσει πολιτική διακήρυξη, με την οποία θα καλούνται οι ελβετικές τράπεζες να ζητήσουν από τους καταθέτες τους να αποκαλύψουν στις ελληνικές αρχές τις καταθέσεις που διατηρούν στην Ελβετία, προκειμένου να επωφεληθούν των ευεργετικών διατάξεων του νέου νόμου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως εξήγησε ο έλληνας υπουργός, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, καθώς η ελβετική κυβέρνηση, μετά από την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας με την ΕΕ, θα υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με το καθεστώς αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών που ισχύει και με τις υπόλοιπες τρίτες χώρες.

Η συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, είναι η συνέχεια της πρώτης συνάντησης που είχε η ελβετική αντιπροσωπεία στις 26/03/2015 με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κ. Νικολούδη, από την οποία προέκυψε η ανάγκη επανεκκίνησης κι εντονότερης συνεργασίας των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση μελετά την επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από