Με καθυστέρηση ενός μήνα σε σχέση με πέρυσι η Μπάγερν στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Μπουντεσλίγκα για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και 25η στην πλούσια ιστορία της με τη βοήθεια της Γκλάντμπαχ η οποία νίκησε τη Βόλφσμπουργκ με 1-0.

Οι Βαυαροί κατέκτησαν τον πρώτο από τους τρεις φετινούς τους στόχους τέσσερις αγωνιστικές πριν να πέσει η αυλαία. Αύριο υποδέχονται την Ντόρτμουντ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας και στις 6 Μαΐου ταξιδεύουν στη Βαρκελώνη για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα. Η Μπάγερν νίκησε το Σάββατο τη Χέρτα με 1-0 και περίμενε το χθεσινό αποτέλεσμα στο Μενχενγκλάντμπαχ για να ανοίξει σαμπάνιες.

Η απόδοσή της εναντίον της Χέρτα ήταν κάτω του μετρίου, ωστόσο σημειώθηκαν τρία αξιόλογα γεγονότα:

Πρώτον, η Μπάγερν παρατάχθηκε με εννέα Γερμανούς για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 1999. Δεύτερον, τα 13 γκολ που έχει δεχθεί σε 30 παιχνίδια αποτελούν νέο ρεκόρ. Και τρίτον, ο Πεπ Γκουαρντιόλα σύστησε στο κοινό τον νέο Τόνι Κρος, τον 18χρονο Σινάν Κουρτ που απέκτησε η Μπάγερν πέρυσι από την Γκλάντμπαχ. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει κατακτήσει ήδη πέντε τίτλους με την Μπάγερν προτού συμπληρώσει δύο σεζόν στο Μόναχο και 19 στις έξι σεζόν που ασκεί καθήκοντα προπονητή!

n Στα άλλα παιχνίδια: Μάιντς – Σάλκε 2-0, Στουτγάρδη – Φράιμπουργκ 2-2, Κολωνία – Λεβερκούζεν 1-1, Αννόβερο – Χόφενχαϊμ 1-2, Αμβούργο – Αουγκσμπουργκ 3-2, Ντόρτμουντ – Αϊντραχτ 2-0, Πάντερμπορν – Βέρντερ 2-2.

n Η βαθμολογία: Μπάγερν 76, Βόλφσμπουργκ 61.