Ο Τσόρι Ντομίνγκες λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για τον Ολυμπιακό χθες στη Νέα Σμύρνη. Η είσοδος του αργεντινού αρτίστα (αναγκαστική αλλαγή στη θέση του τραυματία Μποτία ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο στο 45′) άλλαξε την εικόνα του άσφαιρου πρωταθλητή Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο και μέσα σε δύο λεπτά ήρθε η απάντηση της ισοφάρισης στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη: 2-2.

Μάλιστα ο τεχνικός του Πανιωνίου Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε ότι «η ομάδα του στάθηκε άτυχη με την είσοδο του Ντομίνγκες ο οποίος οδήγησε άξια τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου».

Οι γηπεδούχοι (με νίκη θα εξασφάλιζαν και μαθηματικά την παραμονή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας) αξιοποίησαν με ιδανικό τρόπο το σύστημα των αντεπιθέσεων και κατόρθωσαν να προηγηθούν 2-0, με σκόρερ τους Κολοβό, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό (25′), και Μπουμάλ (56′).

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο δεύτερο ημίχρονο με τους δύο πρώτους σκόρερ του, Μήτρογλου (66′), Ντομίνγκες (68′) οι οποίοι έφθασαν τα 14 γκολ. Ο Αργεντινός με εξαιρετική κούρσα (πήρε την μπάλα κάτω από τη σέντρα) διαμόρφωσε το τελικό 2-2 (68′). Οι πρωταθλητές έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν το τρίποντο με τους Φορτούνη (αστόχησε σε τετ α τετ στο 89′), Μπενίτες (σουτ που απέκρουσε ασθενώς ο Παπαδόπουλος και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 91′). Ο Περέιρα που πραγματοποίησε εννέα αλλαγές στην ενδεκάδα (έκανε αξιολόγηση ποδοσφαιριστών) τόνισε ότι η ομάδα του έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο και όχι νωχελικό.

«Παρουσιάσαμε ένα συμπαγές σύνολο. Ο λόγος που δεν φύγαμε με τη νίκη είναι ότι ο αντίπαλος έχει ποιότητα και καλό τερματοφύλακα. Σέβομαι απόλυτα και εκτιμώ τον Κολοβό. Είναι παίκτης με ποιότητα. Δεν είχα όμως την προσοχή μου στους αντιπάλους αλλά στη δική μου ομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περέιρα.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρπος, Μητρόπουλος, Φούντας, Κολοβός (71′ Καθάριος), Μπουμάλ (78′ Σιώπης), Μπακασέτας (61′ Γιάννου).

Ολυμπιακός: Μέγερι, Ελαμπντελαουί, Μποτία (45′ λόγω τραυματισμού Ντομίνγκες), Σαντάνα, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (58′ Μπενίτες),Φορτούνης, Φουστέρ (73′ Ντοσεβί), Μήτρογλου.