Μέσα από τον πανικό που τα ίδια τα αθλητικά έντυπα (στην πλειονότητά τους) προκαλούν στους ίδιους τους εαυτούς τους για να επηρεάσουν τους όλο και λιγότερους καθημερινά αναγνώστες τους, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ο καθένας ότι το τελευταίο για το οποίο κόπτονται είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη διαφθορά την οποία τα περισσότερα από αυτά (ακόμη και τα λεγόμενα αντικειμενικά ή τάχα μου εκτός κέντρων ελέγχου) έχουν αναγνωρίσει, σήμερα θα μπορούσαν και να την ακυρώσουν επειδή υπάρχει ένας άνθρωπος που την υποδεικνύει με το δάχτυλο και απειλεί τα γενικότερα συμφέροντα: Κοντονής λέγεται!

«Τι θα κάνετε εσείς και ποια θα είναι η δουλειά σας αν οι ελληνικές ομάδες αποκλειστούν από την Ευρώπη;» είναι το ανόητο ερώτημα. Προσωπικά, επειδή τελευταίως έχω μια έφεση και στο ψάρεμα, θα το γυρνούσα στην καθετή. Με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Τυλιγμένη σε ένα κομμάτι φελλού 15×7 πόντων. Οι φελλοί είναι για να επιπλέουν, οπότε προτιμώ να μου φέρουν στο τραπέζι κάνα σαργό, παρά να βλέπω και να ακούω τις αστειότητες για την κατάντια που θα επέλθει στο επάγγελμα που χρόνια ασκώ, αυτό το γεμάτο από κατευθυνόμενους κόλακες και αμόρφωτους προσκυνητές υπαλλήλους, οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν ικανότητες να κάνουν προπαγάνδα.

Σε όσους ισχυρίζονται ότι αύριο δεν θα έχω (έχουμε) δουλειά επειδή δεν θα αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα πάψουν οι επενδύσεις στο ποδόσφαιρο, αυτές δηλαδή που ο ένας (λέει ότι) κάνει επειδή έχει σίγουρη και ολόκληρη την πίτα (όπως και τον σκύλο χορτάτο –λέγε με εν πολλοίς εξαπατημένο υποστηρικτή του Ολυμπιακού), απλώς απαντώ ότι μια χαρά θα τα περνάμε χωρίς τη γενικότερη απέχθεια να μας κυριεύει. Θα βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, θα επαναπροσδιοριστούμε ως φίλαθλοι (αλλά και ως νορμάλ υποστηρικτές ομάδων), θα ξαναπάμε παρέα στο γήπεδο σε ντέρμπι και θα καθήσουμε δίπλα δίπλα. Το μίσος στις οπαδικές ψυχές μας δεν το επιλέξαμε, μας το επέβαλαν και μας το φόρτωσαν. Η ανομία, η ανισότητα και η εξυπηρέτηση του ενός αρχικά έφεραν την καχυποψία. Μετά μας κάρφωσαν με ένεση το δηλητήριο. Οι δημοσιογράφοι είμαστε οι πρώτοι ακόλουθοι και εξυπηρετητές αυτής της ιστορίας. Γι’ αυτό λοιπόν δεν φοβάμαι επειδή ο Κοντονής, τάχα μου, θα σκοτώσει το επάγγελμά μου (μας). Βασικά εύχομαι να μην κάνει πίσω. Οσοι δεν αντέξουν θα σημαίνει ότι είχαν εξαρτήσεις. Προσωπικά, εκτός από το ποδόσφαιρο, με ενδιαφέρει να ξεβρωμίσει και αυτός ο χώρος. Ο δικός μου (μας).