Πρόθυμος να δώσει τα χρήματα που ζητεί η κυβέρνηση, μέσω τα ταμειακών διαθεσίμων, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Τα λεφτά δεν τα δώσαμε, αλλά θα τα δώσουμε. Περιμένουμε οδηγίες πώς θα κατατεθούν», είπε στο Mega.

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε άκομψο τον τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρότι δήλωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν.

«Για να αποφασίσει η κυβέρνηση, άσχετο αν το έκανε με τον πιο άκομψο τρόπο, προφανώς τα μαζεύει για να έχει ένα διαπραγματευτικό όπλο. Με αυτή τη λογική πρώτη προτεραιότητα έχει η χώρα και εν συνεχεία πάνε οι δήμοι» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Είπε πάντως ότι δεν είναι «καθόλου σίγουρος» ότι η κυβέρνηση θα επιστρέψει τα χρήματα αυτά, θυμίζοντας το «κούρεμα» των ομολόγων.

Στις 12 το μεσημέρι η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) πραγματοποιεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο

προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να αποφασίσει τη μελλοντική της στάση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση που είχε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΚΕΔΕ, με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παύσει τέλος Ιουνίου, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ανέφερε δε ότι η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε «θετικό πρόσημο».