Τα ίχνη μαύρου χρήματος – τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ – που φέρεται ότι διακινήθηκαν στο πλαίσιο μίας ακόμα σύμβασης για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων, που συνέταξαν με την άσκηση της ποινικής δίωξης οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, περιλαμβάνει επτά πρόσωπα που κατά τις Αρχές εμπλέκονται στον κύκλο των παράνομων πληρωμών που έγιναν για την υπογραφή συμβάσεων προμήθειας οχημάτων από τη γερμανική εταιρεία Daimler.

Η δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς έχουν, μεταξύ άλλων, στα χέρια τους εσωτερικό σημείωμα που φέρεται να ανήκει σε στέλεχος της γερμανικής εταιρείας και σε αυτό παραδέχεται ότι οι διασυνδέσεις με πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους στην Ελλάδα μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για το κλείσιμο μεγάλων παραγγελιών ιδιαίτερα στις ένοπλες δυνάμεις.

Η περαιτέρω δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης θα ανατεθεί σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς, ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.