Ο Ερνάντο Γκόμεζ ήταν ασταμάτητος και ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Πυλαία τον Ολυμπιακό με 3-1 (25-16, 33-31, 20-25, 25-23) στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ. Ετσι απέκτησε το προβάδισμα και την Κυριακή στο δεύτερο παιχνίδι στο κλειστό του Ρέντη το άγχος μεταφέρεται στους Ερυθρόλευκους.

Ο Γκόμεζ, λοιπόν, έκανε τα πάντα! Τέλειωσε το ματς με 36 πόντους (34/53 επιθέσεις, 2 άσους) και κατέστρεψε κάθε αμυντική προσπάθεια του Ολυμπιακού: «Είναι τεράστιος παίκτης. Είχαμε τακτική για να τον αντιμετωπίσουμε, αλλά στην πορεία καταλάβαμε ότι δεν μπορούσαμε» παραδέχθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη, έχει όμως να διαχειριστεί και την κούραση των παικτών: «Οι δύο ομάδες δεν είχαν σταθερή απόδοση και αυτό οφείλεται στην κούραση από τα συνεχόμενα και δυνατά παιχνίδια», είπε. «Τα παιδιά είναι κουρασμένα. Ο Γκόμεζ που παίρνει πολλές προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι έχει μεγάλη επιβάρυνση. Θέλουμε φορτιστές για να φορτίσουμε τις μπαταρίες!».

Ο Καζάζης πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την ανατροπή: «Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Μετρηθήκαμε με τον ΠΑΟΚ, ξέρουμε τι γίνεται. Χρειάζεται όμως περισσότερη πίστη. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή», υποστήριξε.

«Κάναμε αυτά που έπρεπε για να νικήσουμε. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό ματς γιατί ακολουθεί το δεύτερο» υποστήριξε ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Λούκας Ρανγκέλ.

Στις γυναίκες: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα στην Κυψέλη τον Ολυμπιακό (20.00, NS3), στον δεύτερο τελικό. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Ρούσης αναμένεται να έχει στη διάθεση του και την Αγγελική Καββαδία, η οποία δεν είχε αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα (ενοχλήσεις στη μέση). «Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Είναι ένας ακόμη τελικός που εύχομαι να μην είναι όπως ο προηγούμενος» είπε η λίμπερο του Παναθηναϊκού Πένυ Ρόγκα.

«Στόχος μας είναι να παίξουμε καλύτερα και να περιορίσουμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι» σημείωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης.