«Δεν είχε προλάβει να μου το ζητήσει για τη γιορτή του, αλλά και εμείς του χρωστούσαμε ένα δώρο και για αυτό πήρε και την πάσα. Το άξιζε πέρα για πέρα και χρόνια του πολλά».

Ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε στα «ΝΕΑ» την τελευταία φάση όταν τον ρωτήσαμε αν ο χρυσός σκόρερ του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης σε μια ριμέικ φάση του τελικού της Κωνσταντινούπολης του 2012 του είχε ζητήσει την μπάλα στην τελευταία φάση ως δώρο για τη γιορτή του.

Ο αρχηγός δεν θα έκανε όμως ένα δώρο χωρίς αξία και η μοίρα επέλεξε τον συμπαίκτη Κώστα Σλούκα να εκμεταλλευτεί με έξυπνη ασίστ τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, που ήταν και πάλι στην καλύτερη θέση όπως τότε, στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Αρκούσε και ένας πόντος, το «πεταχτάρι» θα ήταν υπεραρκετό, αλλά χρόνος δεν υπήρχε και ο εορτάζων δεν το πολυσκέφτηκε κάνοντας το καλύτερο δώρο στον εαυτό του και στους συμπαίκτες.

Ενα σουτ, 550 χιλιόμετρα διαφορά, καθώς από τη Βαρκελώνη στην οποία δεν ήθελε να επιστρέψει με τίποτε ο Ολυμπιακός, ταξιδεύει πρώτη θέση για τη Μαδρίτη!

Ο Αγιος Γεώργιος, μεγάλη η χάρη Του, εκτός από την εξουδετέρωση του δράκου βάζει συνήθως το χέρι του όταν του ζητάνε μια χάρη και λέγεται και Τροπαιοφόρος.

Μάλιστα θεωρείται και προστάτης της Μόσχας και της Καταλωνίας, αλλά αυτό δεν ισχύει για τον Αϊ-Γιώργη του Ολυμπιακού που με ένα ακόμα σουτ μαχαιριά για τον αντίπαλο έστειλε τους Ερυθρολεύκους στα ουράνια.

Μπορεί να μη χάρισε τίτλο, αλλά έδωσε μια επική πρόκριση, ίσως τη μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου μετά το διπλό μπρέικ (τριπλό με τη διπλή εκτός έδρας νίκη επί της Παρτιζάν) του 1997 με Παρτιζάν και Παναθηναϊκό στον δρόμο προς τη Ρώμη. «Ημουν κάτω από το καλάθι, παιδιά, και είδα την μπάλα να έρχεται συστημένη. Εκεί, είπα, όλα τελείωσαν» τόνισε ενθουσιασμένος ο Βαγγέλης Μάντζαρης που είχε ξεκινήσει τη μεγάλη ανατροπή με το τρίποντο –με ταμπλό –που είχε φέρει και πάλι τον Ολυμπιακό μπροστά με 61-59.

Ενα τρίποντο, πέρα από τα συστήματα, βγαλμένο μέσα από την καρδιά και την ψυχή αυτού του παίκτη. Ολα ήταν ερυθρόλευκα χθες, με τον κόσμο να μπαίνει και να πανηγυρίζει, σε σημείο όμως που δεν άφησε και τους παίκτες να χαρούν τη νίκη τους. Τελικά αποχώρησαν στη συνέχεια από το παρκέ και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ξαναβγήκαν για την αποθέωση.

Σπανούλης: «Αυτή η ομάδα είναι από σκληρό μέταλλο»

«Αυτή η ομάδα έδειξε το σκληρό μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη. Ο Θεός μάς επέστρεψε την τύχη που μας χρωστούσε και ο διακόπτης γύρισε όταν χάσαμε το πρώτο παιχνίδι με αυτό τον τρόπο. Πεισμώσαμε και αυτό έκανε τη διαφορά» τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης, την ώρα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε την πρόκριση ιστορική.

«Η τύχη και η νίκη πάνε με τους καλύτερους και νομίζω το αποδείξαμε στη σειρά» είπε ο κόουτς και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρόσθεσε: «Τέτοια καλάθια χτίζουν Ολυμπιακούς».