Φωνή απελπισίας

Την ώρα που οι περισσότεροι φορείς του ποδοσφαίρου δεν λένε κουβέντα και δεν αντιδρούν στο ενδεχόμενο Grexit ήρθαν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας να στείλουν το δικό τους μήνυμα μέσω ανακοίνωσης. Εκφράζουν την αγωνία τους. Τον προβληματισμό τους. Οχι μόνο για το ενδεχόμενο να χάσουν όσα κέρδισαν τα προηγούμενα χρόνια φθάνοντας ακόμη και στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και όσα διακυβεύονται στο εγγύς μέλλον. Ναι, ξεκάθαρα οι παίκτες υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει βήμα ενωτικό με απώτερο στόχο να αποφευχθεί το πισωγύρισμα. Ταυτόχρονα, όμως, θίγουν τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πολεμικό περιβάλλον. Τα απαρχαιωμένα γήπεδα. Τις συνθήκες που μοιάζουν ώρες ώρες προπολεμικές. Την ανάγκη να βελτιωθεί συνολικά η κατάσταση. Οσοι κοιτούν μόνο την περίπτωση αποκλεισμού των ομάδων και αδιαφορούν για όλα τα υπόλοιπα προφανώς και χάνουν την ουσία. Αυτά είναι αλληλένδετα. Γιατί το εγχώριο ποδόσφαιρο κάνει απανωτά αρνητικά ρεκόρ, με άδεια γήπεδα, παράγοντες και διαιτητές που πηγαίνουν στους ανακριτές, φακέλους της UEFA να στέλνονται σωρηδόν με την ένδειξη «ύποπτα ματς» και πολλά άλλα. Δυστυχώς, οι Ενώσεις, οι παράγοντες που επιλέγουν να στηρίζουν την ΕΠΟ, οι άνθρωποι της Λίγκας, οι διαιτητές, δεν λένε τίποτα. Και αυτό είναι το χειρότερο. Αραγε όλα όσα γίνονται δεν τους αγγίζουν; Μόνο οι παίκτες έδειξαν διάθεση να ευαισθητοποιηθούν, τόσο για το μελλούμενα όσο και για τις πραγματικά άσχημες συνθήκες υπό τις οποίες ασκούν το επάγγελμά τους;

Το φινάλε του ΟΦΗ

Πάλεψε αρκετά η ομάδα των Μαχλά – Αναστόπουλου σε τούτη τη σεζόν, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Χθες στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας γράφηκε το άδοξο φινάλε. Με αφορμή τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το τρίτο τη φετινή περίοδο που δεν κατέβηκε ο ΟΦΗ, οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός της ομάδας. Στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Και βλέπουμε αν κατρακυλήσει περισσότερο.

Λύση στα διοικητικά προβλήματα

Ο ΟΦΗ, για να μη μείνουμε στην Κρήτη, ζητεί μέχρι και την άνωθεν βοήθεια προκειμένου να βρεθεί λύση για την επόμενη ημέρα. Ο Μαχλάς έχει μεταβεί στην Αίγυπτο με σκοπό να επισκεφθεί τον θείο του, Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’. Λέτε να συνδράμουν όλοι και τελικά να προκύψει λύση από τον επιχειρηματικό κόσμο του Καΐρου; Εναν καλό λόγο ο πατριάρχης μπορεί να τον πει.

Ο Πειραιάς και τα κολυμβητήρια

Η έλλειψη σύγχρονου κολυμβητηρίου στον Πειραιά είναι ένα θέμα που απασχολεί κατά καιρούς τους κατοίκους της πόλης. Σκεφθείτε ότι το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας γυναικών στο πόλο θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο, ένα κολυμβητήριο που δεν μπορεί να θεωρηθεί σύγχρονο. Οι δε εγκαταστάσεις στα Βοτσαλάκια βοηθούν, αλλά μέχρι εκεί. Χθες το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου για το σημαντικό γεγονός για τη γυναικεία υδατοσφαίριση έδωσε ο Γιάννης Μώραλης. Ο δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο πλάνο που υπάρχει προκειμένου σε ορίζοντα πενταετίας να κατασκευαστεί ένα κολυμβητήριο και, όπως τόνισε, έχει βρεθεί μια έκταση στα Καμίνια. Μια πισίνα χωρητικότητας περίπου 4.000 θεατών –αλλά επί του παρόντος όλοι θέλουν να δουν τις εξελίξεις στα λοιπά καυτά ζητήματα που υφίστανται.

ΠΑΟΚ

Ο κόσμος έσπρωξε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και ήρθε το 1-0 στον χθεσινό πρώτο τελικό του βόλεϊ με τον Ολυμπιακό.

Η ατμόσφαιρα στην Πυλαία ήταν εκπληκτική.

Ο τρόπος που πανηγύρισαν όλοι δείχνει τη δίψα του ΠΑΟΚ για έναν τίτλο και παράλληλα την αδημονία όλων. Ψυχραιμία. Ενα ματς έγινε μόνο και η σειρά έχει αρκετό δρόμο ακόμη.

Ποδοβόλεϊ

Αυτό είναι θεαματικό στιγμιότυπο, και μάλιστα από ποδοσφαιριστές που δεν θεωρούνται τοπ ονόματα. Στη Νότια Κορέα διοργανώθηκαν αγώνες ποδοβόλεϊ και το παιχνίδι ανάμεσα στη Νότια Κορέα και τη Μιανμάρ είχε μεγάλο ενδιαφέρον.