Παρά το προχθεσινό τελεσίγραφο που εστάλη από κοινού από τη FIFA και την UEFA, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με χθεσινή επιστολή τούς απηύθυνε πρόσκληση προκειμένου να παραστούν στις συνεδριάσεις για να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος. Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι οι δύο ομοσπονδίες θα εκπροσωπηθούν από τον πανίσχυρο Ινφαντίνο, ο οποίος αποτελεί το νούμερο δύο πίσω από τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, καταδεικνύει και τη βαρύτητα που δίνεται από μέρους των διεθνών ομοσπονδιών ως προς το ελληνικό Grexit.

Ο κ. Κοντονής πάντως επανέλαβε χθες την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει απρόσκοπτα στις εξαγγελίες της προκειμένου να επέλθει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναδεικνύοντας την ΕΠΟ ως βασικό πυρήνα του προβλήματος. «Υπάρχει ένα σοβαρότατο θέμα με την ΕΠΟ το οποίο εντοπίζεται στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο στελέχη και μέλη οργάνων της ΕΠΟ, τα οποία διόριζε η Ομοσπονδία, παρελαύνουν από τα ανακριτικά γραφεία για σοβαρά αδικήματα» είπε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε: «Εχουμε την πολιτική βούληση να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, πράγμα για το οποίο η ΕΠΟ αντιδρά. Δεν θέλουν να ελέγχονται από πουθενά και για κανέναν λόγο και αυτό ξεπερνάει τα όρια».

Κάλεσε μάλιστα τις διεθνείς ομοσπονδίες να επέμβουν για να πατάξουν φαινόμενα διαφθοράς: «Αν δούμε ότι υπάρχει διάθεση να επέμβουν άμεσα οι ίδιες, όχι διά της ΕΠΟ, σε αυτό που λέγεται διαφθορά, θα συζητήσουμε μαζί τους. Εχουν τα μέσα και το έχουν κάνει και σε άλλες ομοσπονδίες, ακόμη και με δική τους επιτροπή, η οποία επόπτευε και ήλεγχε όλες τις εργασίες της εγχώριας ομοσπονδίας»

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού άρχισε κύκλο επαφών με παράγοντες του ποδοσφαίρου προκειμένου να συζητήσει μαζί τους και να ακούσει τις θέσεις τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Χθες το πρωί είχε ωριαία συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο, ενώ σήμερα υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ Βαγγέλη Ασλανίδη.

Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού, που δηλώνει κάθετα αντίθετος σε πιθανό Grexit, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη» και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω πως υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων της κυβέρνησης και της UEFA». Ερωτηθείς πάντως για τις συνέπειες ενός αποκλεισμού σχολίασε: «Θα είναι μεν καταστροφικό για το ποδόσφαιρο αλλά μια κυβέρνηση δεν μπορεί να αναδεχθεί την ύπαρξη μεγάλης παρανομίας. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση είναι πολύ ρομαντική, αλλά βγάζει στην επιφάνεια κάποια πράγματα που μέχρι τώρα ήταν κάτω από το χαλί».