«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας και την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης», ανέφεραν την Παρασκευή κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο γαλλικό περιοδικό Philosophie.

Ο υπουργός δήλωσε στο Philosophie πως ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αν αναγκαστεί να αποδεχτεί επιπρόσθετη λιτότητα δεν είναι μπλόφα και προειδοποίησε πως κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες.

Επί των συγκεκριμένων δηλώσεων κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημείωσαν σήμερα πως από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα και πως ο υπουργός απλά επανέλαβε αυτή τη θέση, όταν δήλωσε πως αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά όχι.

«Αν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης», είπαν οι ίδιοι κύκλοι.

Πρέπει να σημειωθεί πως το γεγονός ότι οι δηλώσεις των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών γίνονται ελάχιστη ώρα πριν το άτυπο Eurogroup καταδεικνύει πως η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένες αποφάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από