Ο όμιλος PSA Peugeot – Citroën είναι για ακόμη μία φορά πρώτος σε κατάθεση πατεντών, φτάνοντας συνολικά τις 1.036 για το 2014! Το μεγάλο αυτό κατόρθωμα επιβεβαίωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ευρεσιτεχνιών και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για μια σημαντικά διάκριση, στην οποία το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της PSA Peugeot Citroën επιβραβεύεται για την αδιάκοπη δράση της PSA στην εξέλιξη του αυτοκινήτου του μέλλοντος, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την συνεχή βελτίωση των επιπέδων άνεσης και ασφάλειας.

Οι πάνω από χίλιες πατέντες που κατοχυρώθηκαν μόνο μέσα στο 2014, σχετίζονται με τρεις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τμήμα R&D: την μείωση των ρύπων, τις υπηρεσίες διασυνδεσιμότητας και την εξέλιξη αυτοματοποιημένων συστημάτων, στο πλαίσιο της αυτόνομης οδήγησης.

Σήμερα, ο Όμιλος PSA Peugeot Citroën αποτελεί τον ηγέτη στην Ευρώπη με την χαμηλότερη εκπομπή CO2, η οποία περιορίστηκε στα μόλις 110,3 γρ/χλμ.

Απτό παράδειγμα, οι νέοι τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης Turbo PureTech με 120 πατέντες, ενώ άλλες 100 έχουν συμπληρωθεί για το σύστημα εξαγωγής BlueHDi μέσα από τις οποίες το Peugeot 208 1.6l BlueHDi αναδείχθηκε ως το αποδοτικότερο αυτοκίνητο στον κόσμο με μηχανή εσωτερικής καύσης και εκπομπή CO2 στα μόλις 79 g/km.

Στις βασικές προτεραιότητες περιλαμβάνεται η εξέλιξη και χρήση νεών συνθετικών υλικών με στόχο την μείωση του βάρους και κατά συνέπεια της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής ρύπων κ.α.