Στο κλειστό μπάσκετ του Πικερμίου στην Αττική αναμένεται να φιλοξενηθούν, προσωρινά, οι περίπου 95 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, που εντοπίστηκαν σε ξύλινο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή στο Στενό Καφηρέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα οι παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν μετά από τηλεφώνημα κάποιου ατόμου στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκεται σε σκάφος με περίπου 85 άτομα και ότι είναι σε κίνδυνο.

Εντοπίστηκε το σημείο όπου βρισκόταν το σκάφος (14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Καφηρέα) και έσπευσαν δυο ναυαγοσωστικά σκάφη και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Οι παράτυποι μετανάστες οδηγούνται με σκάφη του λιμενικού στο λιμάνι τη Ραφήνας ενώ το ξύλινο σκάφος κατασχέθηκε και οδηγήθηκε στην Κάρυστο.

Ήδη στη Ραφήνα έχει φθάσει το πρώτο ναυαγοσωστικό με 25 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες μία γυναίκα που ήταν έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας άλλα δεν χρήζει νοσηλείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε το ξύλινο σκάφος και αν προορισμός του ήταν η Ελλάδα ενώ δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη καταμέτρηση των ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από