Ο Νεϊμάρ κάτι παθαίνει όταν βρίσκει μπροστά του την Παρί Σεν Ζερμέν! Κι ο προπονητής της γαλλικής ομάδας Λοράν Μπλαν θα έπρεπε να το είχε επισημάνει στους παίκτες του.

Ο βραζιλιάνος επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα στο 2-0 επί της Παρί και έφτασε τα πέντε συνολικά στους τέσσερις εφετινούς αγώνες με τη γαλλική ομάδα. Το πρώτο μάλιστα ήταν ξεχωριστό για τους Μπλαουγκράνα, καθώς έχει τον αριθμό χίλια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Θέμα συζήτησης στο Καμπ Νου έγινε όμως και η καταπληκτική ενέργεια του Αντρες Ινιέστα στο πρώτο γκολ. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα πέρασε όποιον παίκτη προσπάθησε να τον μαρκάρει και πάσαρε ιδανικά στον Νεϊμάρ. Ηταν ένα γκολ που άξιζε να είναι το χιλιοστό της καταλανικής ομάδας. «Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Πρώτοι στο πρωτάθλημα, αλλά και στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Ηταν ένα περίεργο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να είσαι συγκεντρωμένος όταν έχεις ένα σκορ 3-1 από το πρώτο παιχνίδι. Κάναμε ό,τι και στο Παρίσι. Κάναμε το παιχνίδι μας και πετύχαμε τα γκολ που χρειαζόμασταν», σχολίασε ο Νεϊμάρ, ο οποίος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τον Ινιέστα για την ασίστ στο πρώτο γκολ.

Η Μπαρτσελόνα διαχειρίστηκε το προβάδισμα στο β’ μέρος και η Παρί (χωρίς τελική προσπάθεια στο α’ μέρος) έκανε αισθητή την παρουσία της με φιλόδοξα σουτ από τους Βεράτι και Ιμπραΐμοβιτς. Ο Λουίς Ενρίκε έδειξε ότι είχε αρχίσει από το ημίχρονο να σκέπτεται το ματς του Σαββάτου με την Εσπανιόλ, καθώς ξεκούρασε Ινιέστα, Μπουσκέτς και Σουάρες.