«Ο ταμειακός πανικός της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα του πολιτικού της εγκλωβισμού σε ψέματα και τυχοδιωκτισμούς», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ για τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων φορέων του Δημοσίου στη Τράπεζα της Ελλάδας. Και προσθέτει ότι αυτό επικρατεί όχι μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες ή προεκλογικά, αλλά όλη την περίοδο της εύκολης «αντιμνημονιακής» δημαγωγίας.

«Τι λέει σε όλους αυτούς τους φορείς η κυβέρνηση; «Ελάτε να κάνετε το πατριωτικό σας καθήκον ή ελάτε να καλύψετε, όπως όπως, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης;» υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Με ποιον τρόπο εγγυάται η κυβέρνηση την επιστροφή των χρημάτων αυτών; Από την είσπραξη μελλοντικών φόρων ή από τις δόσεις του μνημονίου 3 που θα υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ;»

Ταυτόχρονα σε αναλυτική ανακοίνωση του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι η πίεση που ασκείται στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων με κορύφωσή της τη σημερινή συνάντηση με τους Διοικητές και τους Προέδρους στοχεύει στην αφαίμαξη και των τελευταίων διαθέσιμων πόρων των Ταμείων,χωρίς να υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα επιστραφούν τα χρήματα, όταν θα παρουσιαστούν οι ανάγκες για την καταβολή συντάξεων και άλλων παροχών.

«Οι συκοφάντες του psi ξέρουν ελπίζουμε ότι με το psi ένα μέρος των ομολόγων των ταμείων κουρεύτηκε υπέρ του δημοσίου που χρηματοδοτεί τα ταμεία, δεν πήγαν για να καλυφθούν ταμειακές ανάγκες του δημοσίου, δηλαδή για να πληρωθεί το ΔΝΤ ή για να πληρωθούν μισθοί ή λειτουργικές δαπάνες!», αναφέρει η ανακοίνωση ενώ σημειώνεται ότι το χρέος των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ αυξήθηκε τους τελευταίου 4 μήνες κατά 600 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές προς προμηθευτές και να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας.

«Την ίδια στιγμή ο γνωστός τηλεσχολιαστής Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ Γ. Ρωμανιάς (ο δήθεν έχων στο τσεπάκι τις 24 πηγές χρηματοδότησης), αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα βάλει χέρι και στον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ (Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών) που στηρίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος για να καλύψει τα τρέχοντα ταμειακά ελλείμματα του δημοσίου», καταλήγει η ανακοίνωση του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλειας του ΠΑΣΟΚ.