«Προσβάλλει το πλήρες αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων που ρητά κατοχυρώνει το Σύνταγμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των ΑΕΙ ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων και των κεφαλαίων προθεσμιακών καταθέσεων των ΑΕΙ που αποφάσισε η Κυβέρνηση με τη χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι κατάφωρα αντισυνταγματική, δεδομένου ότι προσβάλλει το πλήρες αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων που ρητά κατοχυρώνει το Σύνταγμα» αναφέρει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

«Αλλά και επί της ουσίας επιφέρει η Κυβέρνηση ένα ακόμη κρίσιμο πλήγμα στα Πανεπιστήμια. Αφού τα άφησε αφύλαχτα και απροστάτευτα, έρμαιο στις ορέξεις κάθε επίδοξου καταληψία, ανίκανη να τα συνδράμει στην αντιμετώπιση των τεράστιων δυσκολιών που τα ταλανίζουν, σήμερα τους αφαιρεί τα διαθέσιμά τους για να χρηματοδοτήσει δράσεις και έξοδα άσχετα με τη λειτουργία τους, τα οποία από ιδεοληψία και ολιγωρία δεν μπόρεσε να καλύψει από τους πόρους που έπρεπε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από