Οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται σύντομα να μην έχουν πλέον επαρκή ενέχυρα ώστε να εξασφαλίζουν την αναχρηματοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εάν η Αθήνα δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ.

Τα σχόλια του επικεφαλής της Banque de France, που δημοσιεύονται στο φύλλο της Δευτέρας στην εφημερίδα Le Figaro, καταγράφονται καθώς η Αθήνα καλείται να καταβάλει εντός του Μαΐου σχεδόν 1 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης.

«Σε κάποιο σημείο, οι ελληνικές τράπεζες είναι πιθανό να μην είναι σε θέση να δώσουν αρκετά ενέχυρα ώστε να αποκτούν πρόσβαση σε αναχρηματοδότηση, ακόμη και για τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας», είπε ο Νουαγέ, σύμφωνα με τη Φιγκαρό.

Η Ελλάδα να δώσει τέλος στην σημερινή κατάσταση

«Επομένως επείγει η Ελλάδα να δώσει ένα τέλος στην σημερινή κατάσταση και η Αθήνα να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ και με την στήριξη άλλων χωρών της ευρωζώνης προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη», πρόσθεσε ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

)Ο Νουαγέ υπογράμμισε ακόμη ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση θα αποτελούσε «ένα τραύμα για την ευρωζώνη», οι συνέπειες του οποίου θα γίνονταν ευρύτερα αισθητές, στην παγκόσμια οικονομία συνολικά.

«Ομως γενικά αναγνωρίζεται ότι τις πιο δραματικές συνέπειες θα τις αντιμετωπίσει η Ελλάδα», συνέχισε ο Νουαγέ, καθώς η χώρα σε μια τέτοια περίπτωση «θα υφίστατο μια μεγάλη οικονομική κρίση χωρίς να έχει κάνει τίποτε για να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματά της, αυτά της ανάπτυξης και της ανεργίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από