Στη πιο …ερημική πίστα του φετινού πρωταθλήματος στην Formula1, στο αυτοκινητοδρόμιο του Μπαχρέιν που βρίσκεται στη μέση της ερήμου στη Μέση Ανατολή, ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes στην κορυφή του βάθρου. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε την 36η νίκη της καριέρα του, με τις Mercedes να μην καταφέρνουν να επαναλάβουν όπως στον προηγούμενο αγώνα το «1-2» καθώς πίσω από τον Χάμιλτον και στη δεύτερη θέση τερμάτισε την τελευταία στιγμή ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari ενώ ο Νίκο Ρόσμπεργκ ( Mercedes) αρκέστηκε στην τρίτη.

Η κυριαρχία του περσινού πρωταθλητή αυτή τη φορά δεν ήταν αναμενόμενη, καθώς στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές είχε κυριαρχήσει η Ferrari, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε – λίγο πριν από τον αγώνα – ότι θα είναι δύσκολη η κυριαρχία της Mercedes στον αγώνα του Μπαχρέιν εξαιτίας της Ferrari που έδειχνε και σε αυτό τον αγώνα πιο γρήγορη.

Εκκινώντας λοιπόν σήμερα από την pole position ο Λιούις Χάμιλτον έχασε το προβάδισμα μόνο όταν μπήκε στα πιτς για να αλλάξει λάστιχα και δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου στη διάρκεια της κούρσας. Στο σημερινό γκραν πρι μόνο δύο από τα 20 μονοθέσια εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η επιλογή των ελαστικών ( η μεσαία και η μαλακή γόμα) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μάχη των δευτερολέπτων και την τελική απόδοση των μονοθεσίων ενώ όπως ανέφερε ο διευθυντής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ και τα δύο μονοθέσια τους είχαν πρόβλημα στα φρένα εξαιτίας της ιδιόμορφης πίστας που καταπονεί υπέρμετρα τα φρένα.

Επόμενο γκραν πρι στην πίστα της Καταλονίας, στην Ισπανία στις 10 Μαίου.