Πολύ σημαντική χαρακτηρίζει τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. 

«Η αυριανή, είναι μία πολύ σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία και τη χώρα. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι υπονομευτές της Δημοκρατίας και του Συντάγματος επιτέλους λογοδοτούν» αναφέρει ο δήμαρχος και συμπληρώνει:

«Η Χρυσή Αυγή δεν δικάζεται για τις ιδέες της. Η Χρυσή Αυγή δικάζεται για τις εγκληματικές ενέργειες των μελών της, για τη συστηματική υπονόμευση του πολιτεύματος, λειτουργώντας ως παραστρατιωτική οργάνωση, καθώς και για την παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων, υποκινώντας και πρωτοστατώντας σε βίαιες και ρατσιστικές εγκληματικές ενέργειες.

»Από τότε που η Χρυσή Αυγή πρωτοεμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το 2011, τηρήσαμε μία απαρέγκλητη στάση, που σήμερα δικαιώνεται: οι νεοναζί έπρεπε πρωτίστως να αντιμετωπιστούν με όπλο τη συνταγματική νομιμότητα.

»Η απαγόρευση, από τον δήμο Αθηναίων, των συσσιτίων του μίσους που σχεδίαζε η Χρυσή Αυγή, και οι βίαιες επιθέσεις που ακολούθησαν, αποτέλεσαν την απαρχή για την ποινική δίωξή της. Από την ημέρα εκείνη, το νεοναζιστικό κόμμα άρχισε να λογοδοτεί για την έκνομη δραστηριότητά του, η οποία κορυφώθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

»Όμως, η δημοκρατική επαγρύπνηση δεν σταματά εδώ. Πρέπει να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειες. Για την πολιτική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής, απαιτείται από τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, πολιτική ουσίας και αποτελέσματος» καταλήγει ο Γιώργος Καμίνης.  

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από