Τη διαφωνία του με το νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ενώ αποκαλύπτει ότι η επέμβαση στην Πρυτανεία έγινε σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό.

Σχετικά με το νόμο Παρασκευόπουλου ο κ. Πανούσης αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ότι «με την αποσυμφόρηση δεν κερδίζεις πολλά, γιατί με ποσοστό 60% υποτροπής θα ξαναμπούν μέσα οι περισσότεροι, και κυρίως δεν εκκαθαρίζεις την εξουσία, που την έχουν οι σκληροί κρατούμενοι».

Ειδικά για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης τρομοκρατών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δηλώνει: «Δεν πρέπει ο νομοθέτης να παρεμβαίνει πάνω σε δικαστικές αποφάσεις. Το ίδιο το δικαστήριο θα μπορούσε να το έχει δώσει αυτό στον Σάββα Ξηρό, την ανήκεστο βλάβη, δεν υπήρχε λόγος να παρέμβει ο νομοθέτης».

Σε ό,τι αφορά στην επέμβαση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ο Γ.Πανούσης δηλώνει ότι «στην κατ’ ιδίαν συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό αποφασίστηκε να αλλάξει η γραμμή, χωρίς βέβαια να γίνει αυταρχική. Συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να αλλάξει η αντιμετώπιση του θέματος. Έπρεπε να τελειώσει, διότι άρχιζε να γυρνάει ανάποδα η ιστορία αυτή».