Υπεραμύνθηκε της επιχείρησης της αστυνομίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο κ. Πανούσης τόνισε πως δεν υπήρξε κατάλυση του ασύλου από την πλευρά της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι οι καταληψίες ήθελαν να ηρωοποιηθούν τερματίζοντας την κατάληψη μετά την ψήφιση του νόμου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, λέγοντας πως δεν έχει νόημα να μπει σε αυτή τη συζήτηση και κάλεσε όσους διαφωνούν μαζί του να εξηγήσουν τι εννοούν με τους όρους αριστερή αστυνομία και αριστερή δικαιοσύνη.

Επανέλαβε, δε, τη θέση του ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να λύσει κοινωνικο-πολιτικά θέματα που έχει αφήσει στην άκρη η Πολιτεία και έφερε ως παράδειγμα το πρόβλημα στις Σκουριές, λέγοντας πως τηλεφώνησε και στον υπουργό Παραγωγίκής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, ζητώντας του να βρεθεί λύση.

Διευκρίνισε ότι η αστυνομία θα παραμείνει στην τακτική της ήπιας διαχείρισης και σημείωσε πως όταν έφυγε η κλούβα των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια και μειώθηκε αισθητά η αστυνομική παρουσία ανέλαβαν τον έλεγχο της περιοχής μαφίες.