Εντονο ελληνικό χρώμα έχει αποκτήσει την τελευταία πενταετία ο πιο ιστορικός αγώνας κωπηλασίας στον κόσμο.

Οξφόρδη και Κέιμπριτζ συνθέτουν εδώ και 160 χρόνια ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα του πλανήτη και η ετήσια κόντρα των δύο πανεπιστημίων στον κλασικό κωπηλατικό αγώνα στα νερά του Τάμεση συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Μόνο φέτος οι θεατές που μαζεύτηκαν κατά μήκος του διάσημου ποταμού ξεπέρασαν τους 270.000 (!) και μάλιστα πολλοί ήταν από το εξωτερικό, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που προετοιμάζουν ακόμα και έναν χρόνο πριν την επίσκεψή τους στη Βρετανία προκειμένου να συμπέσει με την παρακολούθηση του συγκεκριμένου αγώνα.

Το Κέιμπριτζ είχε πάρει τον αέρα της Οξφόρδης μέχρι το 2010, όταν στο διάσημο πανεπιστήμιο έφτασε ο Κωνσταντίνος Λουλούδης!

Ο Ελληνας από την Ανδρο, με διπλή υπηκοότητα όμως από τη βρετανίδα μητέρα του (την οποία ο πατέρας του γνώρισε και παντρεύτηκε στην Ανδρο μετακομίζοντας αργότερα στη Βρετανία), σπούδαζε στην Οξφόρδη και μπήκε αμέσως στο πλήρωμα της κωπηλατικής ομάδας, έχοντας προϋπηρεσία στο άθλημα.

Από τότε η Οξφόρδη σαρώνει με συνεχόμενες νίκες (έως και τη φετινή την περασμένη εβδομάδα), με μοναδική εξαίρεση το 2012, όταν ο Λουλούδης δεν συμμετείχε αφού είχε αφοσιωθεί στην ολυμπιακή προετοιμασία, έχοντας διαλέξει να αγωνιστεί με τη Βρετανία.

Το Κέιμπριτζ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και πήρε τη μοναδική νίκη του την τελευταία πενταετία!

Ο Λουλούδης δικαιώθηκε όμως φορώντας στον λαιμό του εκείνη τη χρονιά το ολυμπιακό (χάλκινο) μετάλλιο ως επίκωπος (τελευταίος στη βάρκα μπροστά από τον πηδαλιούχο) στη βρετανική οκτάκωπο με πηδαλιούχο.

Ο Σταν, όπως τον φωνάζουν στο πανεπιστήμιο (πρόεδρος μάλιστα των φοιτητών), το 2014 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Αμστερνταμ και προετοιμάζεται για το Ρίο.

«Beast» (θηρίο) είναι το παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει στη Βρετανία, χαρακτηριστικό της δύναμης που έχει, με τον βρετανό θρύλο της κωπηλασίας (μετά τον Ρεντγκρέιβ με τον οποίο ήταν μαζί πλήρωμα) Μάθιου Πίνσετ να στάζει μέλι για τον 22χρονο κωπηλάτη. Ο οποίος πήρε το ολυμπιακό μετάλλιο στις εγκαταστάσεις του Ιτον, εκεί όπου φοιτούσε το 2007 και πρωτοασχολήθηκε με το κρίκετ και μετά αναγκαστικά με την κωπηλασία, καθώς υπήρχε ένα νησάκι απέναντι από το διάσημο κολέγιο το οποίο αποτελούσε τον παράδεισο των παιδιών (με λούνα παρκ, σοκολάτες και ζαχαρωτά) και ο Κωνσταντίνος δεν είχε άλλον τρόπο να πηγαίνει εκεί παρά μόνο κωπηλατώντας!

Τα καλοκαίρια του τα περνάει ακόμα και τώρα στην αγαπημένη του Ανδρο, παρέα με τον φίλο του, τον πρίγκιπα Χένρι, καθώς η μητέρα του έχει φιλικές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια.