Την δική του θέση που έρχεται σε αντίθεση με την ακολουθητέα πολιτική δεκαετιών της Αθήνας και της Λευκωσίας στο Κυπριακό, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία πρώτα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια να γίνουν συνομιλίες.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι «εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου σε σχέση με πιθανές χιαστί συνομιλίες που κατά την δική μας άποψη δεν πρέπει να γίνουν.

Και δεύτερον την προϋπόθεση ότι για να προχωρήσουμε στις συνομιλίες, απαιτείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο, ως κράτος. Ένα μέλος της ΕΕ προκειμένου να συνεχιστούν οι οποιεσδήποτε συνομιλίες».

Σημειώνεται ότι με τον όρο «χιαστί συνομιλίες» εννοούνται οι επαφές του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή με Έλληνες αξιωματούχους και του Ελληνοκύπριου με Τούρκους.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» «δεν απεσύρθη, τελείωσε την επιχείρησή του και μάλιστα η ΝΟΤΑΜ δεν απεσύρθη παρά μόνο στην λήξη του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από