Υστερα από 14 χρόνια θεατρικής παρουσίας στο Μπρόντγουεϊ (από το 1999 μέχρι και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) το «Mamma Mia» ρίχνει αυλαία και μετενσαρκώνεται επιχειρηματικά σε ταβέρνα made in Greece.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Μπιορν Ουλβέους, μέλος του συγκροτήματος ABBA, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει το αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό του μιούζικαλ στο ελληνικό εστιατόριο που θα ανοίξει τον ερχόμενο χειμώνα στο Γκρόνα Λουντ, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Στοκχόλμης.

Εάν όλα τελικά λειτουργήσουν όπως τα έχει φανταστεί, μουσικοί και ηθοποιοί θα στήνουν καθημερινά παράσταση με τη βοήθεια των σερβιτόρων και των πελατών του εστιατορίου, οι οποίοι –αν το επιθυμούν –θα παίρνουν στα χέρια τους το μικρόφωνο για να τραγουδήσουν σε ρόλο γκεστ.

Μπορεί το μέλος του μουσικού συγκροτήματος να αποφεύγει να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες για το εγχείρημά του, διευκρινίζει ωστόσο πως πρωταγωνιστές στην Ταβέρνα του Νίκου, όπως θα είναι το όνομα του εστιατορίου, θα είναι ένας πενηντάχρονος Ελληνας και η κατά μερικά χρόνια νεότερη σουηδέζα σύζυγός του.

Εάν η ιδέα του Μπιορν Ουλβέους (εδώ, με τη μακέτα της ταβέρνας) βρει υποστηρικτές επί σκανδιναβικού εδάφους, δεν αποκλείει να επεκταθεί επιχειρηματικά και σε άλλες χώρες. «Δεν βρίσκω τον λόγο να μην το κάνω.

Σε περίπτωση που βρεθεί κατάλληλος χώρος στο Λονδίνο, το Αμβούργο ή οπουδήποτε αλλού, θα μπορούσε να λειτουργήσει και εκεί ακόμα μία Ταβέρνα του Νίκου» τονίζει.