Τη δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία, προκειμένου να μην υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις επανέλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η δέσμευση μας είναι σαφής», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του διερωτήθηκε ότι «τι δημοσιονομικό κόστος έχει το αν θα υπάρχουν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα μας, όταν αυτό είναι στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου;»
Για το θέμα των ομαδικών απολύσεων τόνισε: «φανταστείτε να μιλάς για ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα, που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία».

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και στο ερώτημα εάν έχουν γίνει αποδεκτές οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ο κ. Σκουρλέτης παρέπεμψε στη δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη στο Reuters, σημειώνοντας ότι «αποκαθιστά τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης».

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπου ουσιαστικά είχαν εκχωρήσει το αυτονόητο δικαίωμά τους, είχαν αδιαφορήσει για την εντολή που είχαν λάβει από το ελληνικό λαό να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από