«Η κυβέρνηση κινείται σαν το εκκρεμές, μεταξύ της φωνής της λογικής και της φωνής των βουλευτών της, που δεν υποστηρίζουν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», παρατήρησε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού των Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί ενδεχόμενης αθέτησης των επικείμενων δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, σε περίπτωση αδιαλλαξίας των διαπραγματευτών των Θεσμών.

 «Ο κ. Βαρουφάκης είπε στην κα. Λαγκάρντ πως θα αποπληρώσουμε υποχρεώσεις και σήμερα λέει πως δεν θα τις αποπληρώσουμε; Είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης αυτή; Μπορείτε να μην παίζετε με τα νεύρα των απλών πολιτών;», παρατήρησε σε έντονο ύφος ο  Μητσοτάκης.

 Απαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κάλεσε τον Μητσοτάκη να διευκρινίσει τη θέση της ΝΔ απέναντι στις τέσσερις «κόκκινες γραμμές», που έχει θέσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.

 «Εμείς μιλάμε για τις κόκκινες γραμμές. Μπορεί να κάνουμε λάθος, αλλά να μας το πείτε από δω συγκεκριμένα», συνέχισε ο κος Βούτσης.

 «Αντί να το πηγαίνετε γύρω - γύρω, ελάτε από του βήματος της Βουλής να πείτε ότι φταίμε εμείς και όχι οι κύριοι που έχουν απόλυτη ιδεολογική συγγένεια με σας και εκβιάζουν ανοιχτά τη χώρα».-

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από