Ο Μάικλ Φελπς επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα του BBC ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, που θα είναι οι 5οι στην καριέρα του, εφόσον το καταφέρει. Ο Αμερικανός κολυμβητής, ρέκορντμαν χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων με τα 18 που έχει κατακτήσει στις διοργανώσεις της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου, είχε ανακοινώσει το 2012 την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, αλλά επέστρεψε πέρυσι στις πισίνες.

Το περασμένο φθινόπωρο η κολυμβητική ομοσπονδία των ΗΠΑ του επέβαλε εξάμηνο αποκλεισμό, επειδή συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρρεια αλκοόλ, ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει φέτος το καλοκαίρι στο Καζάν.

Η εξάμηνη τιμωρία του Φελπς έληξε και ο πιο επιτυχημένος κολυμβητής όλων των εποχών ετοιμάζεται να επιστρέψει σήμερα στους αγώνες, μετέχοντας στο γκραν πρι της Μέσα στην Αριζόνα.

«Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε το λόγο που επέστρεψα» δήλωσε ο 30χρονος Αμερικανός, ο οποίος έκανε ντεμπούτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίδνεϊ, σε ηλικία 15 ετών, πριν κυριαρχήσει για περίπου μία δεκαετία στις πισίνες, με αποκορύφωμα το ανεπανάληπτο κατόρθωμα των οκτώ χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008.