Επιστολή με την οποία τον ευχαριστεί «από καρδιάς» για την «πολύ σημαντική αναφορά» του σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου, απέστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο.  

«Σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν τη δική σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας η πρωτοβουλία του Ιερώνυμου στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων «τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι» και προσθέτει ότι «δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον».
Τέλος, ο Πρωθυπουργός του πρότεινε την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης του.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι εν μέσω των πιέσεων που ασκούνται στην χώρα τέτοιες κινήσεις «δίνουν ανάσα».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τo Μεγάλo Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τα έσοδα να διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους.

Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους.

Επισήμανε παράλληλα ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από