Ο Παναθηναϊκός διανύει το χειρότερο σερί επί των ημερών του κόουτς Γιάννη Αναστασίου την τελευταία διετία καθώς έχει τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα (δύο ήττες από Ατρόμητο και Βέροια και μία ισοπαλία με Αστέρα Τρίπολης) και κινδυνεύει με καρέ αποτυχιών αν δεν νικήσει στο επερχόμενο εκτός έδρας ματς με τον Πανθρακικό που παίζει την παραμονή του στην κατηγορία. Το Τριφύλλι μετά το σοκ που υπέστη με την απώλεια τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (όπου ουσιαστικά χάθηκε κάθε ελπίδα και για την κατάκτηση του τίτλου) στοχεύει να κάνει μια επανεκκίνηση απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής προκειμένου να κλείσει την κανονική περίοδο με καλή ψυχολογία και θετικό πρόσημο στη βαθμολογία ενόψει των πλέι οφ που θα ακολουθήσουν.

Ο τεχνικός των Πρασίνων πάντως στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια σκοπεύει να δώσει χρόνο συμμετοχής (και) σε ποδοσφαιριστές που το τελευταίο διάστημα δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά, όπως είναι ο Μαυρίας, ο Κουτρουμπής, ο Νίνης, ο Μέντες, ο Δώνης και ο Ατζαγκούν.

Αλλωστε στα παιχνίδια που έπονται θα εκτίσουν τις ποινές τους για να είναι «καθαροί» στα πλέι οφ οι βασικοί Λαγός, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος και Ταυλαρίδης.