«Η κυβέρνηση έστειλε μήνυμα ότι όλοι οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε παράλληλα απαισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, υποστηρίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως άβουλος άνθρωπος, επιχειρώντας με αντιφατικό τρόπο να διαχειριστεί τις διάφορες συνιστώσες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έφθασε επίσης στο σημείο να μιλήσει για «συμπόρευση της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές, τους τρομοκράτες και τους συγγενείς τους»!

Αναλυτικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους του BHMA FM 99,5 Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

Για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες και τους αντιεξουσιαστές

«Ξαφνικά, ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας, δηλαδή η κυβέρνηση, φαίνεται να έχει ταχθεί στην υπηρεσία των λαθρομεταναστών, των αντιεξουσιαστών, των κουκουλοφόρων, των «αγωνιστών» που κάνουν απεργία πείνας στις φυλακές, των τρομοκρατών, των συγγενών τους, λες και βασικός σκοπός αυτής της διακυβέρνησης είναι να κάνει τη ζωή σε όλους αυτούς ευκολότερη. Αυτή την εντύπωση δίνει. Νομίζω εκ προθέσεως. Έχω μπροστά μου μία από τις ανακοινώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τα βασικά αιτήματα των απεργών πείνας. Να σας τα διαβάσω ποια είναι; Να δούμε πόσα από αυτά έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση; Το πρώτο είναι η κατάργηση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν στην τρομοκρατία. Ευτυχώς, αυτό δεν το έχουμε καταργήσει ακόμα. Κατάργηση του κουκουλονόμου: έχει κατατεθεί τροπολογία από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας: είναι στο πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου που συζητούμε αύριο στην Ολομέλεια. Τέταρτον, «απελευθέρωση του συντρόφου Σάββα Ξηρού». Θα απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός, πέντε φορές καταδικασθείς σε ισόβια, όταν ψηφιστεί ο νόμος. Πέμπτον, κατάργηση της υποχρεωτικής λήψης DNA ως αποδεικτικού στοιχείου. Αποτελεί και αυτό αντικείμενο τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έκτον, η απελευθέρωση συγγενών των Πυρήνων της Φωτιάς. Αποτελεί αντικείμενο υπουργικής τροπολογίας, που κατατέθηκε από τον υπουργό. Τα σχόλια δικά σας…»

Για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης

»(Εξελίσσεται) πολύ άσχημα. Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Ένα θέατρο παίζεται, εσωτερικών εντυπώσεων, με διαφορετικά πράγματα που λέγονται εντός και εκτός Ελλάδος και όλη η εικόνα και πληροφόρηση που έχουμε από το εξωτερικό παρουσιάζει μια κυβέρνηση που είναι αδύναμη παντελώς να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να κλείσει η συζήτηση. Δεν μπορεί ή δεν θέλει; Και αυτό το ερώτημα πρέπει να τεθεί πια στην κυβέρνηση κι εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τόση ανικανότητα. Όταν, όμως, οι μισές φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους πιστωτές και να ακολουθήσει το δρόμο της υπερήφανης ανεξαρτησίας, με απρόβλεπτες συνέπειες, τότε δεν μπορώ να ξέρω τι πραγματικά σκέπτεται ο πρωθυπουργός. Εμένα, μου δίνει την εντύπωση ενός άβουλου ανθρώπου, ο οποίος επιχειρεί με έναν αντιφατικό συχνά τρόπο να διαχειριστεί τις διάφορες συνιστώσες. Δεν αισθάνομαι καμία εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση προς όφελος τηςχώρας. Τα λεφτά τελειώνουν βέβαια και από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής της».