Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της καλοκαιρινής παραγωγής «Απολογία Σωκράτους- με τη δύση του ήλιου», (διδασκαλία αρχαίου κειμένου, μετάφραση, σκηνικός χώρος, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης) οργανώνει σεμινάριo με θέμα: «Ο έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου, ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος».

Το έργο του Πλάτωνα «Απολογία Σωκράτους» θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2015 από το ΚΘΒΕ στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους) σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, που θα ανέβει η «Απολογία Σωκράτους» στην αρχαία ελληνική γλώσσα έτσι όπως την κατέγραψε και τη διαμόρφωσε ο Πλάτωνας. Μια επιλογή που έγινε, σύμφωνα με τα λόγια του σκηνοθέτη, από την ανάγκη να αφουγκραστούν οι θεατές το πραγματικό αίσθημα που κρύβει το αρχαίο κείμενο, μέσα από την ίδια τη φωνή του, ζωντανεύοντας μπροστά μας από το άκουσμά της το πραγματικό ήθος του Σωκράτη.

Τα σεμινάρια, που απευθύνονται σε ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα πραγματοποιηθούν υπό την καθοδήγηση του Δήμου Αβδελιώδη και θα πραγματοποιηθούν στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου στις 21, 22 & 23/4 (ώρες πραγματοποίησης σεμιναρίων: 18.00-20.30).

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο δωρεάν σεμινάριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Απριλίου 2015 στο Γραφείο Παραγωγής του ΚΘΒΕ, τηλ: 2315 200008.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να προσκομίσουν κείμενο της επιλογής τους (ένα μικρό απόσπασμα από ποίημα ή διήγημα), και με την καθοδήγηση του Δ. Αβδελιώδη να το προσεγγίσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.