Το καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία της σειράς έκανε το πρώτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Game of Thrones: Σχεδόν 8 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το επεισόδιο στο HBO, παρά το γεγονός ότι στο Διαδίκτυο είχαν διαρρεύσει από το Σαββατοκύριακο τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της σειράς.

Εκτιμάται ότι το επεισόδιο είδαν 1,16 εκατομμύρια θεατές περισσότεροι από ότι το πρώτο επεισόδιο της 4ης σεζόν (αύξηση 17%).

Το φινάλε της 4ης σεζόν είχαν παρακολουθήσει 7,1 εκατομμύρια τηλεθεατές (ποσοστό αυξημένο κατά 34% σε σχέση με το φινάλε της 3ης σεζόν).

Η πρεμιέρα της 5ης σεζόν έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης για τη σειρά, καθώς 7,99 εκατομμύρια τηλεθεατές άνοιξαν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να παρακολουθήσουν την σειρά φαντασίας.

Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της σειράς διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, προκαλώντας ανησυχίες στο HBO ότι η διαρροή θα έπληττε την τηλεθέαση.

Σύμφωνα με στοιχεία του TorrentFreak, χρήστες του Διαδικτύου κατέβασαν τα επεισόδια περισσότερες από 100.000 φορές μέσα στις τρεις πρώτες ώρες της διάθεσής τους.