Ακατάλληλο διά ανηλίκους κρίθηκε στη Ρωσία το βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε η Χίλαρι Κλίντον την Κυριακή την υποψηφιότητά της, για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Αν και πρόκειται για ένα σύντομο βίντεο, αφιερωμένο στη ζωή των καθημερινών Αμερικανών, μία φευγαλέα σκηνή, στην οποία δύο άνδρες πιάνονται χέρι χέρι και μιλούν για γάμο, ήταν αρκετή για να τοποθετηθεί η σχετική ένδειξη - «ακατάλληλο για νέους κάτω των 18 ετών» - στο ρωσικό κανάλι Dozhd TV.

Στόχος των δημιουργών τού βίντεο ήταν μέσα σε περίπου δύο λεπτά να παρουσιαστούν όλες οι πληθυσμιακές ομάδες για τις οποίες η Χίλαρι δεσμεύεται να αγωνιστεί: δύο αδέλφια από την Ισπανία, μία νεαρή Ασιάτισσα, μία συνταξιούχος, μητέρες που θέλουν να εργαστούν, ένα ζευγάρι νέων Αφροαμερικανών που περιμένουν παιδί, αλλά και ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που μιλούν για τον επερχόμενο γάμο τους.

Αυτή η σκηνή ήταν που ενόχλησε στη Ρωσία, δεδομένου ότι αντιβαίνει στον νόμο Πούτιν ενάντια στην «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2013. Ο νόμος απαγορεύει «την προπαγάνδα υπέρ των μη φυσιολογικών σεξουαλικών σχέσεων σε ανηλίκους» και προβλέπει αυστηρές ποινές για τα μέσα ενημέρωσης που δεν συμμορφώνονται – «μαύρο» έως και 90 ημέρες σε όσους σταθμούς προβάλουν τέτοιου είδους εικόνες.

Εστω λοιπόν και αν δεν υπήρξε σύσταση από τις ρωσικές Αρχές, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το ρωσικό Dozhd TV προτίμησε να πάρει τις προφυλάξεις του προειδοποιώντας για το ακατάλληλο περιεχόμενο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από