Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του Champions League έκανε η Γιουβέντους μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Μονακό στο Τορίνο.

Ο προημιτελικός κρίθηκε με το πέναλτι του Βιδάλ στο 57′, ενώ το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για τις 22 Απριλίου στο «Λουί Ντε» του Μονακό.

Η Γιουβέντους είχε το «πάνω χέρι» στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο «άγγιξε» το γκολ δύο φορές με τον Τέβες στο 27΄ και το Βιντάλ στο 45΄. Η άμυνα των «Μονεγάσκων», όμως, άντεξε στην πίεση κι έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν «άσφαιρες» στ΄ αποδυτήρια.

Η ανωτερότητα των «μπιανκονέρι» απέδωσε καρπούς στο 57΄ με το πέναλτι του Βιδάλ (το κέρδισε ο Μοράτα από τον Καρβάλιο) με το οποίο έγινε το 1-0.

Διαιτητής: Π.Κράλοβετς (Τσεχία)

Κίτρινες: Καρβάλιο

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μ.Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (74΄ Μπαρτσάλι), Βιδάλ, Περέιρα (87΄ Στουράρο), Τέβες, Μοράτα (83΄ Μάτρι).

ΜΟΝΑΚΟ (Λ.Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Ραγκί (71΄ Μπερμπάτοφ), Ρ.Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κιρζάβα, Φαμπίνιο, Κοντόγκμπια, Μουτίνιο, Καράσκο, Μαρσιάλ (87΄ Μ.Καρβάλιο), Ντιράρ (51΄ Μπερνάρντο Σίλβα).

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» για τη ρεβάνς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (22/04) άφησαν Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης.

Το τελικό 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων της ισπανικής πρωτεύουσας στον πρώτο προημιτελικό που διεξήχθη στο «Βιθέντε Καλντερόν», με τους «μερένγκες» να χάνουν τις ευκαιρίες και τους «ροχιμπλάνκος» να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, κυρίως στα τελευταία λεπτά.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά, έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπέιλ (3΄), Ροντρίγκες (37΄) και Μπενζεμά (43΄), σε αντίθεση με τους «ροχιμπλάνκος» που απείλησαν μόνο μία φορά με το σουτ του Γκριζμάν στο 38΄ (απλόκρουσε ο Κασίγιας).

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, με τον Καρβαχάλ να γλιτώνει την κόκκινη κάρτα για τη μπουνιά που έριξε στο Μάντζουκιτς (δεν έγινε αντιληπτή η παράβαση από το Μάζιτς και τους συνεργάτες του).

Διαιτητής: Μ.Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Μάντζουκιτς, Γκαρσία, Σουάρεθ – Ράμος, Μαρσέλο (χάνει το επόμενο ματς)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ.Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι, Σουάρεθ, Κόκε (83΄ Τόρες), Τουράν, Γκριζμάν (77΄ Ραούλ Γκαρσία), Μάντζουκιτς

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ.Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ (85΄ Αρμπελόα), Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ροντρίγκες, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (76΄ Ίσκο).

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών του Champions League έχει ως εξής:

Τρίτη 14/4

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0

Γιουβέντους (Ιταλία) – Μονακό (Γαλλία) 1-0

Τετάρτη 15/4

21:45 Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

21:45 Πόρτο (Πορτογαλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)