Η Ford …μπαίνει σε ξένα χωράφια. Ή καλύτερα, η παγκόσμια ομάδα σχεδίασης της Ford έδωσε ένα ρεσιτάλ επίδειξης στην δημιουργικότητα αποκαλύπτοντας ένα ιστιοπλοϊκό, μία κιθάρα και ένα τραπέζι ποδοσφαίρου στην έκθεση σχεδίασης Salone del Mobile στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η συλλογή εκθεμάτων είναι εμπνευσμένη από τη σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου Ford GT.

Μαζί με το ιστιοπλοϊκό, την κιθάρα και το τραπέζι ποδοσφαίρου, η Ford παρουσίασε επίσης κάποια πιο παραδοσιακά στοιχεία επίπλωσης. Ανάμεσά τους ένα φωτιστικό, ένα ηχείο wi-fi και δύο εκδοχές για χώρους αναμονής. Κάθε αντικείμενο υιοθετεί παρόμοιες σχεδιαστικές λύσεις γα τη δημιουργία ενός αναγνωρίσιμου portfolio.

«Έχουμε έναν απίστευτο αριθμό ταλέντων στα παγκόσμια στούντιό μας,» δήλωσε ο Moray Callum, vice president, Design, Ford Motor Company. «Το κοινό σπάνια βλέπει πάνω από το 10% των όσων γίνονται στο στούντιο. Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να μοιραστούμε τη δημιουργικότητα της ομάδας μας προσφέροντας παράλληλα στους σχεδιαστές μας μία ευκαιρία να προχωρήσουν πέρα από τα καθημερινά τους καθήκοντα, εκτιθέμενοι σε νέες ιδέες που θα τους εμπνεύσουν για μελλοντικά σχέδια Ford.»