Συνολικά 369 κιλά ηρωίνης, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία θα απέφεραν κέρδη 40 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν κρυμμένα σε φορτηγό με σιδηροσωλήνες που θα ταξίδευε από Πάτρα για Ιταλία με τελικό προορισμό την Αμβέρσα του Βελγίου. Τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν.

Πρόκειται για έναν 60χρονο Έλληνα, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, και δύο Σλοβένους 33 και 45 ετών. Η αστυνομία αναζητά τώρα έναν 54χρονο Έλληνα και έναν Τούρκο.

Η σπείρα φέρεται να δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ηρωίνης από την Ασία, την προσωρινή αποθήκευσή της στο Περιστέρι και τη μεταφορά της με οχήματα διεθνών μεταφορών. Τα ναρκωτικά προορίζονταν για τη Δυτική Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.

Το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε στις 9 Απριλίου, όταν η αστυνομία έλεγξε με μηχάνημα ακτίνων Χ φορτηγό που είχε φτάσει στην Ελλάδα από τη Σλοβενία και επρόκειτο να αναχωρήσει εκείνη την ημέρα για Ιταλία από το λιμάνι της Πάτρας.

Ανάμεσα στο νόμιμο φορτίο των σιδηροσωλήνων βρέθηκαν 340 πακέτα του ενός κιλού περίπου, περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 369,2 κιλών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες και χώρους εργασία βρέθηκαν μεταξύ άλλων δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, πάνω από 20.000 ευρώ και περίπου 12.000 δολάρια.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η μεγάλη ποσότητα ηρωίνης θα κόστιζε περίπου 7,3 εκατ. ευρώ στη χονδρική αγορά ευρώ και περίπου 40 εκατ. στη λιανική.

Στη διαλεύκανση της υπόθεσης η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών συνεργάστηκε σε πληροφοριακό επίπεδο με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Η έρευνα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από