Τα κορίτσια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού άνοιξαν το σκορ στη σειρά των ημιτελικών στην Α1 βόλεϊ, νικώντας εύκολα ΑΕΚ και Πανναξιακό αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο κλειστό του Ρέντη 3-0 (25-21, 25-12, 25-12) και το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 16/4 στο κλειστό του Ιωνικού.

«Η ΑΕΚ, παρά την απουσία της Κατσαντώνη, έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά κι εμείς παίξαμε με συγκέντρωση και νικήσαμε δίκαια» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης.

«Εχουμε αρκετά προβλήματα και τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας» σημείωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Μανώλης Ρουμελιώτης.

ΜΕ 14 ΑΣΟΥΣ!. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Κυψέλη 3-1 (25-13, 16-25, 25-11, 25-21), έχοντας 14 άσους και εκμεταλλευόμενος τα 28 λάθη και τα 16 χαμένα σερβίς του Πανναξιακού. «Ημασταν πιο τυχεροί στο σερβίς. Η νίκη είναι σημαντική, αλλά το δεύτερο ματς στη Νάξο θα είναι εντελώς διαφορετικό» είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Ρούσης. «Αδικήσαμε τον εαυτό μας. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερα προετοιμασμένος. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε για το δεύτερο ματς» σημείωσε η κεντρική του Πανναξιακού Αννα Σαλούστρου.

Σήμερα είναι η σειρά των ημιτελικών στους άνδρες. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται και πάλι στην Πυλαία τον Παναθηναϊκό (19.30), ο οποίος έκανε την έκπληξη και νίκησε στο πρώτο ματς με 3-2. Επίσης, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου (17.00) στον πρώτο ημιτελικό της σειράς.

Στην πρεμιέρα των πλέι άουτ η Λαμία νίκησε στο κλειστό της Γλυφάδας τη ΑΕΚ με 3-0 (25-15, 25-17, 25-16) και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην Α1. Αντίθετα, η ΑΕΚ είναι πλέον σε πολύ δύσκολη θέση: «Θα πάμε στη ΜΕΝΤ κυνηγώντας τις μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή μας» υποστήριξε ο προπονητής της Αντώνης Παπαδόπουλος.

Για τις θέσεις 5-8: Τα οικονομικά προβλήματα και η διήμερη αποχή από τις προπονήσεις δεν επηρέασαν τους παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ετσι, η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη νίκησε τον Παμβοχαϊκό 3-0 (25-18, 25-23, 25-20) και θα διεκδικήσει κόντρα στην Κηφισιά την 5η θέση. «Τα παιδιά έχουν δίκιο που είναι απογοητευμένα. Είμαι μαζί τους. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια» ήταν το σχόλιο του Μουστακίδη.